Un vis de a zbura – asta oferă Anca Dumitrescu și Giorgiana Ene candidaților care doresc să se înscrie la cursul lor de formare.
Pentru tinerii români – cu sau fără studii superioare – a deveni stewardesă oferă o experiență plină de farmec și o slujbă bine plătită, motiv pentru care mii așteaptă să urce scările de îmbarcare într-o nouă carieră.
Din 2013, Dumitrescu și Ene au oferit un prim pas. Atunci au descoperit o disfucționalitate pe piață – nu a existat loc pentru a găsi informații despre cum să devii asistent de zbor. Așa că au lansat un site web “Vreau să fiu stewardesă”, completându-l cu informații și sfaturi relevante și organizând o conferință cu asistenții de zbor cu experiență și alți angajați ai companiilor aeriene.
Succesul lor le-a convins să-și transforme site-ul într-un curs de 4 zile , pentru a crește șansa de a obține un loc de muncă care să le câștige până la zece ori mai mult decât ar putea altfel.
Cursul de patru zile costă 1500 de lei (aproximativ 300 de euro), ceea ce poate fi o investiție fructuoasă pentru tinerii români care, angajați de o companie europeană, pot obține un salariu de 1500-1800 de euro pe lună sau chiar dublu în Orientul Mijlociu.
“Suntem acum un centru de instruire: pregătim oamenii să fie mai pregătiți la interviu”, a spus Dumitrescu pentru Euronews.
zile este deschis pentru ambele sexe și de-a lungul anilor, tot mai mulți bărbați au arătat un interes, acum reprezintă de obicei un sfert din fiecare clasă.
“Cererea este imensă, când una dintre marile companii aeriene anunță o zi deschisă în România, pot exista peste 1000 de candidați care participă la interviu pentru aproximativ 20-30 de posturi vacante”.
În ultimii cinci ani compania a organizat 124 de cursuri, formând aproape 2.300 de studenți. Din momentul în care studenții se înscriu pe curs, “Vreau să fiu stewardesă” îi promite că îi vor îndruma până când vor obține un loc de muncă.
“Învățământul începe cu adevărat când părăsesc centrul de instruire, deoarece se duc la interviuri și, prin urmare, necesită consiliere non-stop”, spune Dumitrescu. “Dar misiunea mea este să le angajăm”.
Fetele pretind că rata de recrutare a absolvenților este de 80%, fapt recunoscut de numeroasele plante din ghivece, pe care studenții de succes le place să doneze după un interviu de succes.
Afacerea se extinde la nivel internațional, mai întâi în Moldova, dar și în Italia, unde ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor face ca cursul să fie tentant.
Sursa: Euronews