În România sunt peste 4 milioane de copii. Dintre acestia, peste 2 milioane sunt elevi. 40% din ei sunt analfabeți funcțional, dar cu toate astea, fără să știe să scrie și să citească, 20% termina. Alți 20% din însă, un apucă să termine liceul. Rămân 1 milioan 800 de mii, din care 23% pleacă din țară după terminarea liceului. Din restul, doar 15% termina o facultate. Dar nu este suficient pentru că 5% ajung someri. Rămân 200.000 de copii carea u devenit între timp adulți și lucrează ca să susțină fiecare câte 50 de persoane, reprezentând populația inactivă a României.
Copilul tău din ce categorie face parte? Ia-ți timp și răspunde. Aici greșești.
Copilul nu trebuie să facă parte dintr-o categorie. Tocmai generalizarea a făcut sistemul de învățământ ineficient. Fiecare copil este unic prin talente, aptitudini și pregătire. Copilul un este o cifra într-o statistică, un absolvent în plus sau în minus, un emigrant sau un șomer. Copilul este o sursă în care trebuie investită informație și grijă pentru ca mâine el să fie cel care dezvoltă țara.
Un copil petrece în medie 1000 de ore pe an în bancă sau în fața tablei.
Copilul tău este un copil de succes, iar oamenii de succes un sunt o categorie, sunt o bogăție. O bogăție a gândirii. Vă invităm să gândiți și să vă lăsați copiii să gândească.